آموزش گردبافي در قلاب بافي

الف. درست كردن حلقه
براي تمرين درست كردن حلقه، شش زنجيره ببافيد. در اولين زنجيره يك پايه محكم ببافيد.

ب. بافت حلزوني

11

اين بافت بصورت دور بافي انجام مي شود اما پس از پايان بافت ابتدا و انتهاي دورها مشخص نيستند. در اين روش از پايه كوتاه و نيم پايه بلند استفاده مي كنيم تا در انتهاي كار تفاوت ارتفاع فاحشي وجود نداشته باشد.
نكته مهم در اين بافت، شمارش دقيق دورهاست تا بتوان در جاي درست دانه ها را اضافه كرد. براي اين كار يك سنجاق قفلي به آخرين دانه بافته شده در دور اول وصل كنيد.
پنج زنجيره ببافيد و با بافت يك پايه محكم در اولين زنجيره بافته شده يك حلقه درست كنيد.

دور اول: ده پايه كوتاه در حلقه ببافيد و به آخرين پايه كوتاه يك سنجاق قفلي وصل كنيد.

1

دور دوم: در هر دانه دو پايه كوتاه ببافيد. آخرين پايه كوتاه را با سنجاق قفلي علامتگذاري كنيد. (۲۰ دانه داريد)

2

دور سوم: يكي در ميان زياد كنيد. يعني در اولين دانه يك پايه كوتاه و در دومين دانه دو پايه كوتاه ببافيد و به همين ترتيب تا آخر ادامه دهيد. (۳۰ دانه داريد)

3

شما ميتوانيد بافت را به همين ترتيب ادامه دهيد.
پ. بافت دور
در اين بافت مي توان از بافت هاي بلندتر مثل پايه بلند و پايه بلند دوبل استفاده كرد، زيرا ابتدا و انتهاي دور با يك پايه محكم به هم وصل مي شوند. در اينجا شمردن دورها و اينكه كجا بايد دانه اضافه كنيد آسانتر است.
پنج زنجيره ببافيد و با بافت يك پايه محكم در اولين زنجيره بافته شده يك حلقه درست كنيد.
دور اول: سه زنجيره و سپس يازده پايه بلند در حلقه ببافيد. با بافت پايه محكم در سومين زنجيره شروع، دور را تمام كنيد. (۱۲ دانه داريد)

4

دور دوم: سه زنجيره ببافيد. يك پايه بلند در سومين زنجيره شروع رج قبل و دو پايه بلند در هر دانه ببافيد. (۲۴ دانه داريد)

5

دور سوم: سه زنجيره ببافيد. در دانه بعدي دو پايه بلند ببافيد. در دانه بعدي يك پايه بلند ببافيد و به همين تا آخر تكرار كنيد. (۳۶ دانه داريد)

6

دور چهارم و دورهاي بعدي: ترتيب زياد كردن به اين صورت است كه در دانه اضافه شده رج قبل دو پايه بلند و در ساير دانه ها تنها يك پايه بلند بافته مي شود. در اين صورت در هر رج ۱۲ دانه اضافه مي شود.
ت. قاعده زياد كردن در دورها
اينكه چه تعدادي در هر دور اضافه كنيم بستگي به سه عامل اصلي دارد:
۱٫ نوع بافت مورد استفاده
۲٫ ضخامت كامواي مورد استفاده
۳٫ مي خواهيد در آخر كار چه شكلي بدست آوريد
اگر از بافتهاي بلندتر مثل پايه بلند دوبل استفاده مي كنيد براي اينكه بافت مسطحي بدست آوريد بايد تعداد دانه هاي بيشتري در دور اول ببافيد.
در كامواهاي نازك نيز بايد دانه هاي بيشتري در دور اول بافته شود.
اينكه در آخر، كار شما مسطح باشد يا شكل كاسه اي به خود بگيرد بستگي به الگوي زياد كردن دانه ها دارد. چنانچه مي خواهيد در پايان بافتني شما شكل كلاه باشد لازم است در بعضي از دورها هيچ دانه اي اضافه نكنيد.

سرور زير را جهت دانلود كتاب انتخاب كنيد 

دانلود فيلم آموزشي

پسورد: www.tricot20.ir

نويسنده:بتول رزاز

منبع: learnart.ir

برچسب‌ها: ،

تاريخ : ۲۹ شهريور ۱۳۹۵ | ۱۰:۳۲:۰۰ | نويسنده : بافنده | نظرات (0)